Home » ČELIK: Nihad Pašalić definitivno napustio klub

ČELIK: Nihad Pašalić definitivno napustio klub

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine i predsjednika Odbora za hitnost Nogometnog kluba Čelik Nihad Pašalić, kako je potvrdio za portal SportSport.ba predsjednik Nadzornog odbora kluba Munib Isaković, podnio je ostavku na obje ove funkcije. Pašalić već duže vrijeme ima i zdravstvenih problema te nije aktivno sudjelovao u radu kluba, pa je ovakva odluka i logična

Klub je odavno bez vodstva
Klub je odavno bez vodstva

-Danas sam i ja obavješten da gospodin Pašalić ne želi više da obavlja pomenute funkcije u klubu. Njegovo je pravo da se povuče, ali on tako isto ima i obavezu da sazove sjednicu Skupštine kluba na kojoj će zvanično objaviti svoju ostavku delegatima, koji je naravno trebaju izglasati. Nakon svega što se dešavalo u posljednje vrijeme to bi bilo fer i moralno s njegove strane, kako bi održali sjednicu Skupštine na kojoj bi se govorilo i o usvajanju novog Statuta. Iskreno veoma teška je situacija u klubu, svi su ga napustili, pa i neki ljudi koji su bili u Odboru za hitnost… kazao je za SportSport.ba Isaković.

Skupština kluba nije zasjedala od 23. oktobra prošle godine, mada je Odbor za hitnost bio izabran samo kao privremeni organ, za period od 20- tak dana, a do izbora Upravnog odbora. Uprkos ponudi navijača i Neformalne grupe građana „Za Čelik“ da se usvoji novi Statut kluba, koji je čak i usaglašen od strane Radne grupe Skupštine kluba, zbog opstrukcija klupskog vodstva Statut nikada nije dat i na glasanje.

Možda će ova, novonastala situacija ubrzati i taj čin, jer Čelik su svi napustili. A možda bi bolje bilo da su ga davno napustili ili još bolje da nikada nisu ni kročili preko praga Bilinog polja.

Redakcija