Home » ČELIK: Radnik još niko nije razbio

ČELIK: Radnik još niko nije razbio

Nakon što su u prošlom kolu u Banjoj Luci kod Borca odigrali neriješeno 1:1 te treći puta uzastopno na ostali neporaženi u gostima, nogometaši Čelika sutra dočekuju bijeljinski Radnik, koji je ove sedmice, plasmanom u finalu Kupa BiH, ostvario historijski uspjeh.

-Sam ulazak u fianlu Kupa BiH dovoljno govori o kvaliteti Radnika. Radi se o izuzetno jakoj ekipi, pogotovo u gostima gdje su i osvojili više bodova nego kući. Igraju jako strpljivo i čekaju grešku protivnika pa i mi moramo biti strpljivi, jer teško će biti nadoknađivati zaostatak protiv takve ekipe- istakao je na današnjoj press-konferenciji trener Čelika Elvedin Beganović.

On ističe da su protiv Borca bili oslabljeni za pet standardnih igrača, ali ni u ovom meču, u kojom bi pobjedom definitivno mogli osigurati opstanak, neće biti kompletni. Zbog tri žuta kartona izostaje golman Adi Adilović i lijevi bek Dženan Bureković.

-Adilovića će zamijeniti Semir Bukvić, dok još nismo odlučili ko će igrati umjesto Burekovića. Počeli su trenirati i Marin Popović i Vernes Selimović, ali nijedan od njih nije spreman za svih 90 minuta. Bit će u konkurenciji pa ćemo vidjeti da li će, možda, i početi utakmicu- kaže Beganović.

Iskusni sarajevski veznjak u dresu Čelika Semir Bajraktarević poručio je da ih neće zavarati činjenica da je radnik, zbog nastupa i u Kupu BiH, možda umoran.

-Želimo ta tri boda. Radnik je dobra ekipa, znamo da ih niko nije razbio- upozorava Bajraktarević.

Redakcija

Tags