Home » Čelik se ne boji zahuktalog Zrinjskog

Čelik se ne boji zahuktalog Zrinjskog

Nakon dva odigrana kola ovog proljeća, Čelik je osvojio samo još jedan bod, ali trener Elvedin Beganović nema puno razloga za zabrinutost, makar im u subotu u goste stiže mostarski Zrinjski. Čelikova igra koju su prikazali na Bilinom polju protiv Travnika (1:1), a pogotovo na Koševu protiv Sarajeva- protiv kojeg su vodili i nesretno izgubili s 1:2, daje nadu da će početi i pobjeđivati. Zrinjski je pokazao visoku klasu na Pecari, gdje su s 4:3 porazili domaći Široki.

Đidić: Velik adut Čelika
Đidić: Velik adut Čelika

-Pokazali su visoku klasu, ali i mi se možemo radovati našoj igri na Koševu. Uz ova četiri igrača, koji se vraćaju, mislim da će biti dosta dobra utakmica. Naša je želja da u svakoj utakmici damo svoj maksimum i ako to bude i ovoga puta, mislim da nećemo imati problema protiv Zrinjskog- smatra trener Elvedin Beganović, koji će ponovo moći računati na Emira Jusića, Anela Dedića, Harisa Heću i Fenana Salčinovića, koji su bili suspendirani zbog žutih, odnosno crvenog kartona Salčinović. Njemu je u prošlom kolu istekla suspenzija od četiri utakmice.

-Situacija je dosta dobra, što se tiče igračkog kadra. Vraćaju se četiri igrača koji su bili suspendovani, a samo će biti odsutni suspendovani Semir Bajrakatarević (tri žuta kartona) i zbog povrede Zlatko Kazazić. Ostali su svi sposobni za utakmicu- kaže Beganović.

Redakcija