Home » Čelik u prvom meču bolji od visočke Bosne

Čelik u prvom meču bolji od visočke Bosne

U prvom četvrtfinalnom meču Kupa BiH, koji se večeras pred oko 250 gledalaca igrao u dvorani Bilmišće u Zenici, domaći Čelik je s 26:23 (11:12) porazio visočku Bosnu Centrotrans.

Najefikasniji kod domaćih bio je Aldin Begagić sa sedam golova, dok su kod gostiju Nikola Grujić, Mahir Burić i Enes Skopljak postigli po šest golova. Uprkos porazu, zadovoljniji ishodom bio je gostujući trener Zdenko Antović.

-Mi ćemo ovih tri gola sigurno nadoknaditi, ali mi je žao što već ovdje nismo rješili pitanje prolaza, što nismo iskoristili slabu igru Čelika- kazao je Antović, koji se požalio na igru pivota i krila, koji, kaže, nisu ništa napravili.

Trener Čelika Mehmed Begovac svjestan je da ovih tri gola prednosti, kako je kazao, neće biti dovoljni za prolaz dalje, ali je istakao kako ih u subotu očekuje važnija utakmica protiv Maglaja.

-To je za nas utakmica sezone. Utakmica koju moramo dobiti za opstanak u ligi. Maglaj je već osigurao tereće mjesto i doći će u Zenicu da pobjede- kaže Begovac, koji dodaje da njegov tim ima problema s povredama, koje ih prate duže vrijeme i pratit će ih, kaže, do kraja sezone.

Redakcija