Home » Čelik u prvom meču bolji od visočke Bosne

Čelik u prvom meču bolji od visočke Bosne

U prvom četvrtfinalnom meču Kupa BiH, koji se večeras pred oko 250 gledalaca igrao u dvorani Bilmišće u Zenici, domaći Čelik je s 26:23 (11:12) porazio visočku Bosnu Centrotrans.

Najefikasniji kod domaćih bio je Aldin Begagić sa sedam golova, dok su kod gostiju Nikola Grujić, Mahir Burić i Enes Skopljak postigli po šest golova. Uprkos porazu, zadovoljniji ishodom bio je gostujući trener Zdenko Antović.

-Mi ćemo ovih tri gola sigurno nadoknaditi, ali mi je žao što već ovdje nismo rješili pitanje prolaza, što nismo iskoristili slabu igru Čelika- kazao je Antović, koji se požalio na igru pivota i krila, koji, kaže, nisu ništa napravili.

  Bećiragić: Ne možemo sada mijenjati igru reprezentacije, ali probat ću unijeti dozu svoje košarke

Trener Čelika Mehmed Begovac svjestan je da ovih tri gola prednosti, kako je kazao, neće biti dovoljni za prolaz dalje, ali je istakao kako ih u subotu očekuje važnija utakmica protiv Maglaja.

-To je za nas utakmica sezone. Utakmica koju moramo dobiti za opstanak u ligi. Maglaj je već osigurao tereće mjesto i doći će u Zenicu da pobjede- kaže Begovac, koji dodaje da njegov tim ima problema s povredama, koje ih prate duže vrijeme i pratit će ih, kaže, do kraja sezone.

Redakcija