Home » Čelik uoči komšijskog derbija: Pobjeda može biti ključna u borbi za opstanak

Čelik uoči komšijskog derbija: Pobjeda može biti ključna u borbi za opstanak

U 22. kolu BHT Premijer lige Bosne u Hercegovine Čelik će na Bilinom polju ugostiti ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon tri remija u nizu, domaći nogometaši su pod imperativom pobjede, s obzirom na to da ih čeka grčevita borba za opstanak, dok izabranici Husrefa Musemića rasterećeno ulaze u ovaj meč.

– Svaka naredna utakmica za Čelik je najbitnija. Ova za nas nosi imperativ pobjede nakon tri remija. Mladost je klub koji jako dobro igra u ofanzivnom dijelu igre, ali bez obzira na to mi nemamo mnogo izbora i moramo da krenemo po pobjedu. Momci su dobro radili proteklu sedmicu i svjesni su situacije u kojoj se nalazimo. Uvjeren sam da će dati sve od sebe da osvojimo ova tri važna boda – kazao je Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba NK Čelik.

Jedna od glavnih uzdanica Jusufbegovića, kada je u pitanju centralni dio terena, jeste Aldin Šišić, nogometaš koji je upravo iz Mladosti stigao na Bilino polje i dobro poznaje protivnika.

– Dobro poznajem ekipu Maldosti i oni su uvijek neugodan protivnik, posebno nama u ovom trenutku. Stvaraju mnogo šansi tokom utakmice, ali bez obzira na to mi moramo preuzeti više rizika i krenuti prema naprijed. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo ta tri vrijedna boda, koja će za nas možda biti i ključna kada je opstanak u pitanju – kazao je Šišić.

Vrijedi naglasiti kako će u subotu u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane, nogometaši obilježiti Dan osoba sa Down sindromom, pa će tako nogometaši na teren istrčati u šarenim čarapama.

Podsjetimo, Čelik i Mladost očekuju još dva meča u Ligi za opstanak.

Faktor.ba