Home » Čelikova suspendovana trojka igra protiv Sarajeva

Čelikova suspendovana trojka igra protiv Sarajeva

Za samo jednu utakmicu, subotnji duel 19. kola PLBiH protiv Travnika na Bilinom polju (1:1), trajala je suspenzija za trojicu nogmetaša Čelika koji su se, nedolaskom na dva treninga, bili ogriješili o klupsku disciplinu.

-Naš trener Elvedin Beganović, s kojim sam se i konsultovao oko ukidanja ove suspenzije, ponovo može računati na Vernesa Selimovića, Semira Bajraktarevića i Zlatka Kazazića. Oni će biti u kombinaciji već i za derbi sa Sarajevom- kaže v.d. direktor Čelika Adnan Nuhagić, koji se nada da bi iz Nogometnog saveza Švedske uskoro mogli dobiti i certifikat za novajliju Dušana Jevtića, koji je stigao prošle sedmice.

Razlog izostanka sa treninga, a što je u konačnici i rezultiralo suspenzijom ove trojice igrača, bilo je tek neznatno kašnjenje u isplati od strane kluba stanarine za mjesec februar.

-Njima se unaprijed, do 15-tog u mjesecu, isplaćuje stanarina za taj mjesec. Malo smo kasnili i oni su odlučili ne dolaziti na treninge. Smatrali smo da to i nije tako veliki prekršaj, a i oni su shvatili da su pogriješili i dozvoljen im je povratak u prvi tim- kaže Nuhagić, koji dodaje da je situacija teška, ali da su ipak igračima tokom priprema u Crikvenici isplatili decembarsku plaću.

Redakcija

Tags