Home » Čeliku ne gine “fenjer” za Bajram, Alispahiću je vrijeme isteklo

Čeliku ne gine “fenjer” za Bajram, Alispahiću je vrijeme isteklo

Čelik je u 8. kolu Premijer nogometne lige BiH, na gostovanju kod aktuelnog prvaka mostarskog Zrinjskog, doživio najteži ovosezonski poraz rezultatom 0:4 te ih samo čudo može spasiti da Kurban-bajram sa ovih pet bodova i šest postignutih golova iz osam utakmica, ne dočekaju na posljednjem mjestu i sa „fenjerom“. Za takav, najcrnji scenarij, dovoljno će biti da Olimpic sutra na svom terenu odigra makar neriješeno s Radnikom.

Domaćini su slavili golovima Ognjena Todorovića (9. i 40.), Olivera Petraka (29) i Momčila Mrkaića (68) te, mada su od 53. minute igrali bez, zbog dva žuta kartona, isključenog Nemanje Bilbije, bili bolji tim i sa 10 igrača. Ništa se na terenu nije promijenilo, jer Čelik nije imao nikakvu ideju, kao, uostalom, ni u prvom poluvremenu, a ponovo je očit bio i nedostatak snage.

Sve govori da je isteklo i vrijeme treneru Kemalu Alispahiću, jer, ako je i bilo opravdanja da su ljetos kasno oformili tim te da nisu imali vremena da se pripreme i uigraju, takvo opravdanje više ne može „piti vode“ i nakon protekle, dvosedmične pauze. Dojam je da je Čelik i slabiji nego u prvih sedam kola, a, uostalom, i sam je Alispahić stalno isticaon kako ih niko nije nadigrao i kako vjeruje u ovaj tim.

Istina, tražio je i nove igrače, ali je istina i da nije iscrpio sve mogućnosti aktuelnog igračkog kadra, jer stalno su priliku da započnu utakmicu dobivali isti igrači. Naravno, ako zbog kartona nisu sami sebe izbacili iz tima. Alispahić, očito je, ne može pokrenuti ovu ekipu Čelika, koja u zadnjih pet utakmica na tri nije postigla nijedan gol.

Bile su to gostujuće utakmice protiv Olimpica (0:3), Slobode (0:2) i Zrinjskog (0:4), u kojima su primili čak devet golova pa opravdanje kako nema golgetera također ne može „piti vode“, jer problemi su, očito, i na drugim mjestima. Čelik, jednostavno, treba novi implus, a to je u ovom momentu moguće ponuditi samo s klupe, u liku novog trenera.

Jer, ekipa koja uspije postići tri gola i pobijediti u Bijeljini Radnik te vratiti se i poravnati rezultat na Bilinom polju protiv Sarajeva (1:1) i Želje (1:1), uz sve objektivne nedostatke, ne može biti ni tako loša.

Redakcija