Home » Da li se isplati koristiti aditiv za dizel?

Da li se isplati koristiti aditiv za dizel?

Sa dolaskom niskih temperatura, mnogi dizelaši mogu da imaju problem sa paljenjem. Kako se to ne bi dogodilo, na tržištu su dostupni posebni aditivi za dizel gorivo. Kako djeluju i da li se isplati koristiti ih?

Treba imati na umu da se dizel gorivo koje se nudi na pojedinim benzinskim pumpama često razlikuje po svojim karakteristikama. Temperature koje navode dobavljači goriva ne znače uvijek isto.

Šta je dizel aditiv?
Ako želimo da se dodatno zaštitimo od problema sa paljenjem dizelaša, dobro je koristiti aditiv. Njegov zadatak je da spreči kristalizaciju dizel goriva na negativnim temperaturama.

Na tržištu postoji mnogo različitih marki aditiva, a većina ih se može kupiti na benzinskim pumpama.

Ulijte u rezervoar tačnu količinu tečnosti koju je naveo proizvođač – ne preporučuje se prekomjerno korišćenje.

Kada koristiti aditiv za dizel?
Aditiv će djelovati samo ako je dodat u dizel gorivo prije početka procesa kristalizacije. Upotreba ovog aditiva kada su se čestice parafina već počele da talože neće imati nikakvog efekta.

Zato je važno unaprijed voditi računa o motoru, čak i prije niskih temperatura.

Aditiv je siguran za korišćenje tokom cijele zime. To će nam obezbijediti garanciju da se gorivo u rerzervoaru neće raslojavati ni po najhladnijem vremenu, a naš automobil će uvijek paliti.

U slučaju savremenih dizelaša, dizel gorivu ni u kojem slučaju ne bismo smjeli dodavati benzin ili destilovani alkohol.

Na taj način vrlo je lako oštetiti mnoge elemente motora, posebno u automobilima opremljenim Common Rail sistemom. Svi dizelski aditivi koje koristite treba da budu bez alkohola i po mogućnosti renomiranih marki.

nezavisne.com