Home » Dačić uputio Hrvatskoj protestnu notu zbog paljenja lutke s Vučićevim likom

Dačić uputio Hrvatskoj protestnu notu zbog paljenja lutke s Vučićevim likom

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najoštrije je danas osudio incident paljenja lutke sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom karnevalske povorke u mjestu Kaštel Stari, kod Splita u Hrvatskoj, dodajući da je zbog toga upućena protestna nota Ambasadi Hrvatske u Beogradu.

“Spaljivanje lutke sa likom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije, prenosi Beta.

U saopštenju se dodaje da se tim “skandaloznim činom širenja mržnje šalje poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu” i “direktno i ozbiljno” narušavaju odnosi dvije zemlje.

Posljednjeg dana karnevala, juče, u Kaštel Starom u tradicionalnoj Maškaranoj povorci spaljene su lutke s likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina na magarcima, objavio je Dalmatinski portal, prenosi Beta.