Home » Danas ćemo saznati posljednja dva polufinalista Svjetskog prvenstva u Kataru

Danas ćemo saznati posljednja dva polufinalista Svjetskog prvenstva u Kataru

Jučer su Hrvatska i Argentina zakazali svoj polufinalni dvoboj izbacivši s turnira Brazil i Nizozemsku, a danas ćemo dobiti i drugi polufinalni par nakon susreta u 16 i 20 sati.

Najprije će u 16 sati na teren istrčati nogometaši Maroka i Portugala. Marokanci su već napravili ogroman posao plasmanom u četvrtfinale pobjedom nad Španijom, no žele otići još korak dalje i boriti se za medalje i na taj način ispisati historiju afričkog nogometa. No, večeras će imati izuzetno težak zadatak s obzirom na snagu Portugala.

Marokanci bi mogli večeras igrati bez dvojice ključnih odbrambenih igrača Hakimija i Aguerda koji vuku povrede, no vjerovatno će stisnuti zube zbog važnosti susreta. S druge strane, u redovima Portugala su svi zdravi, a glavno je pitanje da li će mladi Ramos ponovo dobiti prednost u napadu ispred Ronalda.

U 20 sati očekuje nas derbi četvrtfinala, a radi se o susretu Engleske i Francuske. Aktuelni prvaci su blagi favoriti iako se ni Gordi albion ne smije unaprijed otpisati.

Ključno za uspjeh Engleza će biti kako zaustaviti Mbappea, te postoji opcija i da ga u fazi odbrane “duplaju” Walker i Trippier, odnosno da Southgate pošalje petoricu defanzivaca od prve minute.

Englezi imaju prednsot u veznom redu i tu će pokušati ostvariti dominaciju, te nas sasvim sigurno očekuje spektakularan duel.

Oba susreta će biti u direktnom televizijskom prijenosu na BHT1.

Izvor: klix.ba