Home » Denis Stojnić pojačao tim za naredni meč u Zurichu

Denis Stojnić pojačao tim za naredni meč u Zurichu

Edin Zrno, jedan od naših najboljih trenera u MMA, pomogao je Denisu Stojniću u pripremama za njegov naredni meč 28. maja u Zurichu, gdje će se za titulu prvaka HIT FC boriti protiv Christiana M'Pumbua, inicijalnog prvaka Bellatora u poluteškoj kategoriji.

– Drago mi je što je Zrno u mom timu. On je uspio na pravi način iskontrolisati moju ručnu i nožnu tehniku, a radili smo i dosta u parteru. Zrno je pozitivno iznenađen kako sa svojih 120 kilograma imam odličnu brzinu i eksplozivnost. Sa Edinom ću raditi sve vrijeme njegovog boravka u Sarajevu i on bi mi trebao također biti u ringu u Zurichu. U timu sa kojim naporno treniram su i moj otac Zdravko koji je zadužen za moju fizičku spremu, brat Dado kao sparing partner i Rifat Kadić, trener boksa koji je sa mnom od početka karijere – rekao je naš najbolji MMA borac Denis Stojnić, koji je zahvalan na velikoj podršci Senadu Hadžifejzoviću.

Podsjetimo, neugodni M'Pumbu (19-7-1) ima sedam odrađenih borbi u Bellatoru, po mnogima drugoj najjačoj MMA promociji svijeta i sigurno je da naš uspješni sportista u Švicarskoj neće imati nimalo lak zadatak.