Home » Detalji akcije “Kelner” u Bosanskoj Gradišci: Konobari rasturali kokain, drogu kupovali od radnika benzinske pumpe

Detalji akcije “Kelner” u Bosanskoj Gradišci: Konobari rasturali kokain, drogu kupovali od radnika benzinske pumpe

Tri osobe uhapšene su u akciji “Kelner” u Bosanskoj Gradišci zbog sumnje da su u posljednjih godinu i po dana nabavljali, posjedovali i preprodavali kokain korisnicima na području ovog grada, piše avaz.ba.

Uhapšeni su M. G., D. P. i D. G, svi iz Bosanske Gradiške, a akcija “Kelner” je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Akciju su jučer sproveli pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.
Pretres kuća

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci izvršen je pretres kuća i pratećih objekata na tri lokacije na području grada koje koriste osumnjičeni, kao i tri putnička vozila, koja su njihovo vlasništvo.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina kokaina, vatreno oružje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Tokom dana će ova lica uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.
Preprodavali drogu

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni radnik benzinske pumpe Milan Grujić, te konobari Dalibor Panić i Dušan Glišić. Oni su osumnjičeni da su kupovali drogu od radnika pumpe i preprodavali je korisnicima, najčešće u ugostiteljskim objektima, navodi izvor Srne.