Home » Detalji istrage: Tijelo Jelene Marjanović bačeno u jarak dan nakon ubistva

Detalji istrage: Tijelo Jelene Marjanović bačeno u jarak dan nakon ubistva

Prema najnovijim detaljima iz istrage, tijelo pjevačice Jelene Marjanović, koja je ubijena u subotu 2. aprila sa 30 udaraca u glavu tupim predmetom od kojih su dva bila smrtonosna, najvjerovatnije je u kanal na nasipu u Crvenki doneseno dan nakon ubistva,odnosno u nedjelju 3. aprila oko osam sati ujutro, piše Telegraf.

Prema obdukcijskim nalazima, njeno tijelo, koje je pronađeno u kanalu, u vodi je bilo samo tri sata, a ostalih 17 sati do pronalaska je bilo na nekom drugom mjestu.

“Obdukcija je bacila novo svjetlo na cijeli događaj. To što je tijelo žene u vodi bilo samo tri sata ukazuje na to da je ona najvjerovatnije oteta i ubijena na nekom drugom mjestu, a ne u naselju Crvenka kod Borče.

Sada je jasno kako je moguće to da njeno tijelo nije pronađeno ranije iako su za njom tragali najprije porodica, a potom i policija. Ključno je da sada otkrijemo šta se događalo u tih 17 sati i da li je neko vidio automobil kojim je ona prebačena s jedne na drugu lokaciju”, navodi izvor za Telegraf.

Tužilac i policija i jučer su bili na nasipu, pokušavajući da pronađu neki novi trag ubice, a sada se traže i tragovi automobila s kojim je njeno tijelo dovezeno.

“Isječeno je šiblje oko tog mjesta. U kanalu su pronađeni novi tragovi, koji mogu biti tragovi brzog bacanja tijela. Policija je isjekla grane i poslala ih na forenzičku analizu kako bi se utvrdilo da li je na njima ostavljen DNK trag”, kaže ovaj izvor iz istrage.

Policija planira da pregradi i isuši dio kanala u kojem je pronađeno tijelo Jelene Marjanović, kako bi eventualno pronašla čekić kojim je žena ubijena.

Radiosarajevo.ba