Home » Detalji ponude koju je Čelik dobio od investitora iz Turske

Detalji ponude koju je Čelik dobio od investitora iz Turske

U nogometni klub Čelik danas je stigla i zvanično ponuda investitora iz Turske.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, investitori garantuju da će osigurati sredstva kako bi Čelik ovu godinu izborio opstanak u Premijer ligi. Cilj im je preuzeti sve sportske pogone, od najmlađeg, pa sve do seniorskog.

Investitori bi, u slučaju potpisivanja ugovora, godišnje ulagali između jedan i dva miliona eura u ‘sportski segment’ kluba, a to podrazumijeva finansiranje omladinske akademije, trenere, sanacija terena ‘šljaka’, hotelske smještaje za djecu iz cijele BiH kako bi im bilo omogućeno treniranje u Zenici.

Kada su u pitanju trenutna dugovanja Čelika, nezvanično saznajemo da su investitori spremni uložiti oko 500.000 eura u saniranje trenutne situacije.

  Košarkaši BiH napredovali na FIBA-inoj listi najboljih timova svijeta

Naglašeno je da će u Čelik biti uloženo oko jedan milion eura odmah nakon potpisivanja ugovora. Uslov koji su postavili investitori su upravljačka prava od 70% koje bi imali investitori u Čeliku.

U toku dana očekuje se sjednica pregovaračkog tima i Nadzornog odbora vezano za pristiglu ponudu kako bi se isti što prije očitovali i krenuli u daljnje pregovore.

Ono što nije definisano ponudom je raspodjela profita u budućnosti od prodatih ulaznica, sponzorskih ugovora i eventualno TV prava ako bi se Čelik plasirao u Evropska takmičenja.

Zenit.ba