Home » Diskoteka u kojoj je pjevao i Merlin: Hoće li Aqua, okupljalište sarajevskog jet-seta, ponovo biti otvorena?

Diskoteka u kojoj je pjevao i Merlin: Hoće li Aqua, okupljalište sarajevskog jet-seta, ponovo biti otvorena?

Sarajevska Aqua dugo vremena je bila najpopularnija diskoteka u BiH, a posljednjih godina je zatvorena i ne rade ni motel i ostali sadržaji u sklopu njenog kompleksa.

Svečano otvorenje popularnog sarajevskog okupljališta, koje je koštalo 12 miliona KM, bilo je krajem septembra 2002. godine i tada je nekoliko hiljada posjetilaca uživalo u koncertu Dine Merlina.

Nakon toga redale su se velike zvijezde narodne i zabavne muzike. Tako su iz vikenda u vikend u Aquai gostovali Halid Bešlić, Šaban Šaulić, Željko Joksimović, Severina Kojić, Nina Badrić, Aca Lukas, Jelena Karleuša… U ovom popularnom ugostiteljskom objektu okupljao se sarajevski jet-set, a redovni gosti bili su uspješni biznismeni iz cijelog regiona, piše Faktor.ba.

– U jednom periodu bili smo najposjećenija i najpopularnija diskoteka na Balkanu. Dolazili su najpopularniji pjevači, održavale se i najprestižnije muzičke i sportske manifestacije, izbori ljepote… Posljednjih godina kružile su priče da sam prodao Aquau. Govorilo se o Rusima, Arapima, Albancima… Bilo je zanimljivih ponuda, ali odlučio sam da je za sada ne prodajem. Ako se ne pojavi dobar kupac ili partner u aprilu ili maju naredne godine, planiramo svečano otvorenje na kojem bih volio da nastupe Jasmin Fazlić (Jala Brat) i Amar Hodžić (Buba Corelli). Na zavrašavanju svih potrebnih papira i dozvola radi Omar Mehmedbašić i sigurno će Aqua biti u novom sjaju – kaže za Faktor vlasnik Bahrija Kačapor koji živi i radi u Beču.

Kačapor u Aqui sa Enisom Bešlagićem i Banetom Obradovićem

Dugogodišnji menadžer Aquae bio je Nedim Srnja, sadašnji menadžer Halida Bešlića i Enesa Begovića.

– To je objekat koji definitivno nedostaje Sarajevu. Svih ovih godina Sarajlije priželjkuju da ponovo otvori svoja vrata. U jednom momentu Aqua je zamijenila koncertne dvorane i znalo je za noć proći 5.000 ljudi. Sarajlije me često zaustavljaju na ulici i pričaju o lijepim vremenima i izlascima i ističu kako im nedostaje – kaže Srnja.