Home » Djevojčica Ivana Bjelogrlić ujedinila pjevače iz BiH i Srbije

Djevojčica Ivana Bjelogrlić ujedinila pjevače iz BiH i Srbije

Pjevači i muzičari česti su učesnici humanitarnih akcija i upravo svojim primjerima često potiču ljude da se uključe u različite humanitarne projekte. Bolest djevojčice Ivane Bjelogrlić tako je ujedinila pjevače iz BiH i Srbije, koji će sutra u dvorani “Slavija” u Istočnom Sarajevu održati humanitarni koncert.

Tako će za malenu Ivanu sutra pjevati Slađa Alegro, Peđa Medenica, Slađana Mandić, Adil Maksutović i Bojan Leksington.

– Ideja za humanitarni koncert je krenula od Slađe Alegro. Naravno, odmah sam bez razmišljanja prihvatila poziv i drago mi je što ću biti dio ove humane misije. Nadamo se da će novac za malu Ivanu što prije biti prikupljen, i da će ona zdrava i vesela brzo sa svojim najbližima uživati u našim nastupima– kaže Slađana Mandić.

Podsjećamo, trogodišnja Ivana Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva već više od godinu dana vodi upornu i tešku bitku za život. U septembru prošle godine joj je dijagnostikovan tumor bubrega, koji se nastavio širiti i napadati druge organe, čak i nakon operacije. Nada za Ivanino izliječenje pojavila se u inostranim klinikama, gdje je za njeno liječenje potrebno skupiti 250.000 eura.

Cijena ulaznice za sutrašnji koncert je 10 KM.