Home » Donald Trump najavio kandidaturu na sljedećim predsjedničkim izborima

Donald Trump najavio kandidaturu na sljedećim predsjedničkim izborima

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump objavit će u utorak. 15. novembra, kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine.

Ovu informaciju je potvrdio njegov savjetnik Jason Miller koji navodi kako Trump kaže da se njegova kandidatura na predstojećim izborima uopće ne bi trebala dovoditi u pitanje.

– Predsjednik Trump će u utorak objaviti da se kandiduje za predsjednika. I to će biti vrlo profesionalna, vrlo intrigantna najava – rekao je Miller bivšem Trumpovom zvaničniku Bijele kuće Stephenu Bannonu u svojoj radio emisiji u petak.

Miller je rekao da je razgovarao s Trumpom telefonom ranije tokom dana, kada je Trump bio na terenu za golf. Trump je prenio Milleru da “nema potrebe da se postavlja pitanje” o njegovim namjerama.

– Uradit ću to i želim da se uvjerim da ljudi znaju da sam uzbuđen i da moramo da vratimo zemlju na pravi put -, rekao je Trump.

Miller, koji je radio na Trumpovim kampanjama 2016. i 2020. godine i ostao njegov savjetnik nakon predsjedništva, rekao je da očekuje veliku publiku i stotine medija koji će prisustvovati objavi u utorak na Trumpovom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Potvrda da Trump ide naprijed s planiranim pokretanjem kampanje dolazi nakon što su Miller i drugi javno pozvali bivšeg predsjednika da odgodi svoj događaj u svjetlu rezultata izbora na sredini mandata u utorak.

Herschel Walker (R), Trumpov ručno izabrani kandidat u utrci za Senat Georgije, ide u drugi krug protiv senatora Raphaela Warnocka (D). To glasanje je zakazano za šesti decembar.