Home » Donosimo vam savjete za bržu pripremu zdravih i konkretnih obroka za svaki dan

Donosimo vam savjete za bržu pripremu zdravih i konkretnih obroka za svaki dan

Živimo u dobu kada nemamo vremena za stvari koje su bitne, pa biramo ono što je brzo i lako dostupno. Nedostatak vremena mnogima je izgovor da izbjegavaju konkretne obroke i zdravije se hrane. Ipak postoje načini kako se brzo i zdravo hraniti.

Priprema mesa prije smrzavanja znatno olakšava kuhanje, kada želite konkretan obrok u danu. Kada kupite svježe meso, najprije ga narežite na kockice ili odreske te napravite porcije prema vlastitim potrebama.

Na taj način ćete uštedjeti vrijeme kada vam namirnica bude trebala. Odledite meso, začinite ga i ispecite. Meso možete kupiti i već narezano ili začinjeno, ali to je znatno skuplje. Kada nemate vremena za odmrzavanje mesa, mogu vam poslužiti i drugi izvori proteina kao što su konzervirane ribe, šunke i razni sirevi.

Savjetujemo vam da namirnice poput faširanog mesa i zrnatog sira možete zamrznuti i na način da ih jednako raporedite u vrećicama za zamrzivač. Na taj način čete ih brže odmrznuti, kada vam to bude bilo potrebno.

Iako se smrznuto povrće smatra manje zdravom verzijom svježeg povrća, to ipak nije istina. Smrzavanjem povrća na vrijeme, ono ne gubi na vrijednosti, već bude poput svježe ubranog povrća zbog metode brzog zamrzavanja koju upotrebljavaju industrije zamrznutih namirnica.

Priprema salata ne oduzima mnogo vremena, ipak mnogi nemaju volje pripremati je poslije posla pa je često izbjegavaju u svojim obrocima. Možete je kupiti već narezanu, iako se preporučuje da je narežete na dan kada je planirate jesti.

Postoje i namirnice koje možete pripremiti i nekoliko dana ranije. Kuhana jaja su odličan izvor proteina, a možete ih skuhati ranije. Samo ih ne smijete podgrijavati, jer je to štetno za vaš organizam. Namirnice poput riže i tjestenine također na listi namirnica koje možete pripremiti nekoliko dana ranije.