Home » Drama u Beogradu: Usred proslave Nove godine potonuo poznati splav, posjetioci evakuisani

Drama u Beogradu: Usred proslave Nove godine potonuo poznati splav, posjetioci evakuisani

Splav “Freestyler” u Beogradu evakuisan je tokom proslave dočeka Nove godine, javljaju mediji. Splav je evakuisan samo nekoliko minuta poslije ponoći.

Pored jedinica policije, na licu mjesta se nalaze i tri ekipe Hitne pomoći, kao i 10 vatrogasaca koji su pomagali u evakuisanju, prenosi B92.

Poznati splav koji je oko jedan sat poslije ponoći počeo da tone, po svemu sudeći bio je preopterećen. Kako za domaće medije pričaju očevici, koji su na ovom splavu dočekali Novu godinu, na splavu je bila tolika gužva da, kako kažu, “nije moglo da se diše”.

Kako je Tanjugu rekao jedan od pripadnika policije, splav je počeo da tone jer je na njemu bilo mnogo više ljudi nego što zapravo može da primi. Prema pisanju medija, lakše je povređena jedna devojka.

Tanjugovoj ekipi policija je zabranila da siđe sa šetališta do nivoa splava, jer, kako su upozorili, postoji opasnost da splav pokida visokonaponske kablove.

Također, u medijima se pojavila informacija da je navodno došlo do pucnjave, ali se, kako javlja Telegraf, ispostavilo da je u pitanju bio vatromet.

“Dobili smo informaciju da je bila tučanjava i da splav tone. Ne znamo da je bila pucnjava”, rekli su za “Blic” iz Hitne pomoći.

Izvor: klix.ba