Home » Druga sezona emisije “Oko Sarajeva” na Face TV: Promocija prirodnih bogatstava i sadržaja koje nudi glavni grad BIH

Druga sezona emisije “Oko Sarajeva” na Face TV: Promocija prirodnih bogatstava i sadržaja koje nudi glavni grad BIH

Gledatelji Face TV-a od 19. aprila svakog petka u terminu nakon “Centralnog dnevnika” moći će da prate nove epizode druge sezone emisije “Oko Sarajeva”. Lana Stanišić, urednica i voditeljica, u ovoj polusatnoj zabavnoj emisiji donosi razgovore sa poznatim ličnostima, koji su rađeni na više atraktivnih lokacija oko glavnog grada BiH.

Podsjetimo, u prvoj sezoni intervjui su realizirani u Trebevićkoj žičari, a nakon promocije ovog važnog simbola Sarajeva, na red dolaze i druga poznata i važna mjesta u njegovoj neposrednoj blizini.

– Cilj emisije je da zabavi gledatelje, izvuče univerzalne poruke koje mogu primijeniti oni koji vole zvijezdu koja gostuje, te ojača kolektivnu svijest i promovira bosanskohercegovačke kvalitete, kako ljudske, tako i kulturne. Poznati iz svijeta kulture, sporta, nauke i drugih oblasti otkrivaju svoje priče koje kao lajtmotiv imaju Sarajevo, te kroz niz posjećenih lokacija kreiraju pozitivnu sliku o prirodnim bogatstvima i sadržajima koje nudi glavni grad Bosne i Hercegovine- kaže Stanišić.

  Noć mode i glamura: Izbor za fotomodela regije Zenica

U drugoj sezoni “Oko Sarajeva” Face TV ostvaruje saradnju sa Visit Sarajevo. Cilj emisije je da se skrene pažnja na ostala atraktivna mjesta i sadržaje koje nudi glavni grad. Među prvim gostima u emisiji bit će Damir Džumhur, Larisa Cerić, grupa “Divanhana”, Adnan Hasković, Senad Hadžifejzović…

– Emisiju sa Damirom Džumhurom smo snimali na Zmajevcu, gdje on često dovodi prijatelje koji dođu u posjetu Sarajevu. Također, posjetili smo obližnje Pašino brdo, gdje se Damir okušao u praktičnom streljaštvu. Inače, Pašino brdo je uređeno kao strelište prema svjetskim standardima, što širi ponudu grada kada su sportovi u pitanju. “Divanhanu” smo snimali na Žutoj tabiji, gdje su članovi benda uz magične kadrove iz drona izveli sevdalinku, tako da je to autentičan doživljaj. U intervjuu sa Senadom Hadžifejzovićem donosimo priču o karakteru, slobodi, historiji, a snimali smo na nekoliko lokacija- Bijela tabija, Kovači, Bosmal- otkriva detalje urednica i voditeljica emisije.