Home » Dvije noći zabave: Festival Lunar i ove godine okupio najveće DJ-e iz regiona

Dvije noći zabave: Festival Lunar i ove godine okupio najveće DJ-e iz regiona

Lunar festival je jedan od rijetkih festival koji ne igra na kartu stranih zvijezda elektronske muzike, već bira imena dokazana na BiH i regionalnoj sceni elektronske muzike ali i ona imena koja će tek pokazati svoj puni sjaj u vremenu koje dolazi.

Tako će biti i treće godine zaredom u Zenici koja je domaćin najboljeg domaćeg festival elektronske muzike koji će se sa ovogodišnjim line up-om svrstati među regionalne to be/to go festival elektronske muzike.

Ovogodišnje izdanje Lunar festivala će se održati u Areni Zenica 15. i 16. aprila, a kako bi se etablirali među najbolje festival organizatori su pripremili masivan line up, dodatni zvuk i light na četiri floor-a Arene u Zenici.
Ove godine nastupiti će po abecednom redu: A Dot, Alen Milivojević, After Affair, Alexander de Funk, Armin Sinković, Aleksandar Glišić, Amar Kay, Adnan Jakubović, Anes Hasičić, Black Acid, Bojan Vicentijević, Borg, Benjamin Khan, Constantinus, Damir Hoffman, Davor B, Davor Gvozden, Fedja Knajdl, Forest People, Focho, G. Edd, Galinac Galinac, Gents, Goran Emkić, Ilija Đoković, Inis Bahić, Incept, Infected, iOSH, Ivan Komlinović, Ivan Radojević, Ismar V, Ismar Vehabović, Jolly Joke, Jan Kinčl Zero, Joma Maja, Keon, Lady Dee, Luka Vuković, Marko Vuković, Marlon Bright, Mtech, Moonjah, Martin Klein, Mark De Line, Mladen Tomić, Nexie, Omanian, Pero FullHouse, Raven TK, Shi Pe, Sthekerson, Slaven Locust, Rub A Dub, Said5, Toni Juranović, TraktMouse, Vuk Smiljanić, Vanyano, Worda, Zenicafaria.

Iz Zora-e i Control Music-a, organizatora festivala, očekuju dobru zabavu, uvezivanje DJ-a i producenata elektronske muzike iz regiona kao i nastavak saradnje sa istima u budućim projektima. Oni posebno ističu i zadovoljstvo da je ovogodišnji prijatelj festival Lunar – Exit festival što dovoljno govori o etabliranosti Lunar-a na regionalnoj sceni.

Klix

Tags