Home » Džeko i Messi bi sljedeće sezone mogli igrati u istom klubu

Džeko i Messi bi sljedeće sezone mogli igrati u istom klubu

Novinar Santi Aouna, koji piše za Footmercato, nakon vijesti da je Al-Hilal ponudio Messiju najveći ugovor u historiji nogometa, objavio je informaciju da ovaj klub želi dovesti Edina Džeku i da su mu spremni ponuditi dvogodišnji ugovor.

Džeki ugovor s Interom traje od kraja ove sezone, nakon čega će, pod uslovom da ne produži saradnju s ovim timom, biti slobodan u izboru nove sredine, a to iz Al-Hilala žele iskoristiti i dovesti ga u svoje redove.
Kako se navodi, ovaj klub je spreman ponuditi našem Dijamantu dvogodišnji ugovor, što je sigurno jedna od najznačajnijih stavki ugovora jer je Džeko u 37. godini.
Vijest je objavio novinar Santi Aouna, koji piše za Footmercato, a koji je danas objavio informaciju da je Al-Hilal dogovorio saradnju s Messijevim ocem, po kojoj će od Saudijaca dobiti vrtloglavih 1,2 milijarde eura.
To bi ujedno bio i najveći ugovor u historiji nogometa, a prema pisanju spomenutog novinara, Messi nije jedini igrač koji je na radaru ovog kluba i oni u svoje redove žele dovesti i našeg Dijamanta.
Džeko je u dresu Intera odigrao ukupno 99 mečeva, a postigao je 31 pogodak i upisao 15 asistencija. U ovoj sezoni je ukupno igrao na 50 mečeva, a postigao je 14 pogodaka uz pet asistencija.
Izvor: klix.ba