Home » Džeko ubjedljivo najbolji strijelac od igrača iz bivše Jugoslavije, samo jedan ga može ugroziti

Džeko ubjedljivo najbolji strijelac od igrača iz bivše Jugoslavije, samo jedan ga može ugroziti

Bh. napadač Edin Džeko ubjedljivo je najbolji strijelac od igrača iz bivše Jugoslavije u statistici koja ubraja pogotka za klub i reprezentaciju.

Naš napadač je u dosadašnjoj karijeri postigao 380 pogodaka za klubove u kojima je igrao u nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a drugoplasiranom Mariju Mandžukiću, koji je završio karijeru, bježi čak 130 pogodaka.

Od aktivnih igrača, na trećem mjestu je napadač Srbije Aleksandar Mitrović koji je ukupno za klubove u kojima je igrao i reprezentaciju Srbije postigao 241 pogodak, no treba reći da bi upravo on mogao stići našeg Džeku jer je pred njim sigurno još šest-sedam sezona na vrhunskom nivou.

  Danas se završava prvo kolo Svjetskog prvenstva, poslastica dana duel Srbije i Brazila

U prvih pet još je napadač Sjeverne Makedonije Goran Pandev koji ukupno ima 178 pogodaka, a trenutno je član italijanske Parme.

Na petom mjestu je sada već penzionisani napadač Crne Gore Crne Gore Mirko Vučinić koji je ukupno u karijeri postigao 172 pogotka.

U ovoj sezoni naš Džeko je odigrao ukupno 20 utakmica, a postigao je sedam pogodaka, četiri u Seriji A i tri u Ligi prvaka, a pored toga upisao je četiri asistencije.

Izvor: Klix