Home » Džeko za Guardian: Kritike nisu problem, problem su uvrede na društvenim mrežama

Džeko za Guardian: Kritike nisu problem, problem su uvrede na društvenim mrežama

Britanski The Guardian je objavio veliki intervju s Edinom Džekom koji je u Sarajevu tokom priprema reprezentacije obavio njihov novinar Saša Ibrulj. Džeko je u uvodu kazao da ne može nikad postojati neki navijač na tribinama ili pored TV ekrana koji može više od njega željeti uspjeh reprezentacije ili kluba za koji igra. I time je poslao najbolji odgovor onima koji ga ponekad kritikuju da se ne trudi dovoljno.

– Dobro se nosim s tim kritikama, to je sastavni dio ovog posla. To nikad nije bio problem. Problem je kad neko vrijeđa, a i to se događa. Ovo je vrijeme kad svako ima mogućnost putem društvenih mreža vrijeđati ili omalovažavati, kaže Džeko.

  ATP Rim: Đokovićev prvi naslov u 2022.

Priznao je i da ponekad čita ono što navijači pišu na društvenim mrežama.

– Lagao bih kada bih rekao da nisam. Ignorišem uvrede i iracionalne stvari, ali volim čitati ono što pišu ljudi koji poznaju fudbal i koji su dovoljno obrazovani, posebno u Italiji. Ono to baš dobro rade. Zanimljvio je da to u Engleskoj nisam radio, rekao je Dijamant.

U ostatku razgovora Džeko je govorio o ratnom djetinjstvu, svojoj ljubavi prema domovini koju pokazuje uvijek i svugdje i naravno o svojoj ljubavi prema fudbalu.

Fokus.ba