Home » Edin Prljača uoči duela s Vitezom: Ostat će upisano da smo s Čelikom ispali iz Premijer lige

Edin Prljača uoči duela s Vitezom: Ostat će upisano da smo s Čelikom ispali iz Premijer lige

Nogometaši Čelika u subotu u okviru 9.kola Lige za prvaka dočekuju ekipu Viteza. Zeničani su kao i njihovi protivnici iz Viteza ispali iz Premijer lige, tako da će sutrašnji meč biti stvar prestiža.

Čelik će protiv Viteza pokušati doći do tri boda, kako bi se od domaće publike oprostio pobjedom i Premijer ligom, jer će Zeničani naredne sezone igrati u nižem rangu.
Danas je održana i press konferencija u klubu s Bilinog polja, na kojoj su se prisutnima obratili trener Edin Prljača i nogometaš Marin Jurina. Interesantno, da je današnji dolazak na pressicu uoči utakmice bio prvi za Prljaču, kako je preuzeo klub s Bilinog polja.

Ovaj stručnjak iz Sarajeva se nada da će ekipa nakon dva poraza uspjeti da savlada ekipu Viteza, koja će u Zenicu doći rasterećena da odigra jedan dobar i otvoren meč.

„Teška je sedmica iza nas, jedna od najtežih, ako ne i najteža u poslijeratnoj historiji kluba. Svima nama koji smo u klubu će biti upisano da smo ispali po prvi put u historiji iz Premijer lige. Naravno to je za neku dublju analizu svega što se dešavalo od početka sezone, pa evo sada do samog kraja. Na igračima se vidi da su uzdrmani, psihičko stanje nije na zavidnom nivou, ali eto pokušavamo da u tome svemu nađemo nešto dobro, ovo što se desilo, ali je to naravno veoma teško“ ističe trener Zeničana.

Vitez dolazi rasterećen, koji je prošlo kolo kod kuće pobijedio Borac

„Što se tiče sutrašnje utakmice, biće teško motivirati igrače, protiv protivnika kojeg smo u Vitezu pobijedili 4:0, ali to nije bilo tako kako izgleda rezultat. U Gabeli smo stvorili četiri stoposto šanse, ali nismo uspjeli postići gol, dok smo u Vitezu stvorili četiri-pet šansi i dali četiri gola, ali takav je fudbal i to se dešava. Nadam se da će momci smoći snage, da pokažu koliko vrijede i da ostvare pobjedu“, kaže Prljača.

Igrači koji su najbolji na treningu sutra će istrčati od prve minute

„Igrat će oni koji su najspremniji i koji su najbolji na treningu, prošli put smo nastupili bez šest igrača, evo sada nam se nakon odrađenih kartona vraćaju Celik i Jurina, ali opet falit će nam pet igrača. Vidjet ćemo ko će sutra istrčati od prve minute, nisam još odlučio ko će početi utakmicu, nemamo mi puno nekih mogućnosti, mi sutra imamo 18 igrača taman koliko treba za utakmicu“, kaže trener Zeničana.

Nakon kraja sezone podnijet će izvještaj predsjedniku kluba

„Nisam još podnio izvještaj, čekam da se završi sezona pa ću onda podnijeti raport predsjedniku. Ja imam ugovor do 20. maja i nakon toga ću podnijeti svoj izvještaj rukovodstvu kluba“, završio je Prljača.

Vjerovatni sastav Čelika: Karajbić, Livančić, Pandža, Karamatić, Bevab, Šišić, Kadrić, Anđušić, Jurina, Celik i Nikolić.

Sportzdk.ba