Home » EP: Kadetkinje BiH visokim rezultatom poražene u Zenici od nogometašica Danske

EP: Kadetkinje BiH visokim rezultatom poražene u Zenici od nogometašica Danske

U prvom susretu drugog kola finalnog turnira Evropskog prvenstva za kadetekinje (U17), nogometašice Bosne i Hercegovine poražene su danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici u okviru grupe A od Danske rezultatom 0:6 (0:2).

Dankinje su u vodstvo došle već u 5. minuti, a strijelac je bila Pernile Sanvig. Strijelac drugog gola bila je Clara La Cour, koja je mrežu bh. selekcije zatresla u 23. minuti za vodstvo svog tima od 2:0.

Danska je na 3:0 povisila u 55. minuti, a strijelac je bila Emillia Asgeirsdottir, da bi 4:0 povisila u 61. minuti Alma Aagaard. Ista je igračica, samo dvije minute kasnije, postigla i svoj drugi, a peti gol za Dankinje.

Šesti gol u mreži bh. tima djelo je kapitenice danske ekipe Asgersdottir iz 72. minuti, koja je, tako, postigla i svoj drugi gol na utakmici.

  Francuske nogometašice porazile Nizozemsku te osvojile bronzanu medalju na EP za kadetkinje

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su bh. nogometašice, koje ni nakon drugog kola nisu postigle gol na EP-u, ovog puta ipak pretrpjele nešto blaži poraz nego u utorak u Sarajevu, kada su na Stadionu Grbavica u 1. kolu poražene od Nizozemske s 0:8.

Dankinje su u 1. kolu na istom stadionu poražene od Njemačke s 0:2. Večeras u okviru ove grupe, s početkom u 20.00 sati, na Grbavici igraju Njemačka i Nizozemska.

Trenutna tabela grupe A: Nizozemska, Danska i Njemačka po 3, BiH bez bodova.

U okviru grupe B, danas u 17.30 sati u Širokom Brijegu igraju Španija i Finska, a u Mostaru svoj međusobni duel 2. kola, koji počinje u 20.00 sati, igraju Francuska i Norveška. Tabela grupe B: Španija i Francuska po 3, Finska i Norveška bez bodova.