Home » Erko Jun pred borbu karijere: Meč neće trajati duže od dvije runde

Erko Jun pred borbu karijere: Meč neće trajati duže od dvije runde

Ermin Junuzović alias Erko Jun, bosanskohercegovački MMA borac i fitness model, danas je stigao u Poljsku gdje će u organizaciji KSW u subotu, 18. maja, imati novu borbu.

Junuzović, najpopularniji Bosanac na Facebooku kojeg prati skoro 4,4 miliona ljudi, nastupit će na borilačkom spektaklu KSW 49 u poljskom Gdanjsku, a protivnik će mu u teškoj kategoriji biti Akop Szostak.

– Radi se o veoma ozbiljnom protivniku i potpuno spreman dočekujem okršaj u subotu. Spreman sam za još veće izazove. Vjerujem da borba neće trajati duže od dvije runde, do kada ću Szostaka poslati na pod. Drago mi je da će me u Poljskoj bodriti brat Fadil i još nekoliko prijatelja. Mnogo mi znači i podrška iz cijele BiH. Tako sam dobio zanimljiv video iz Živinica od članica plesnog studija „Dina“. Inače, za ovaj meč sam se kratko spremao u Americi, gdje sam trenirao i pripremao se sa velikim borcima, a potom i u UFD Gymu u Düsseldorfu, mojoj drugoj kući, gdje sam trenirao sa legendarnim Jon Jonesom, Hesdy Gergesom i Melvinom Manhoefom, te sa Jay Silvom. Zahvalan sam cijeloj ekipi iz Düsseldorfa, a posebno braći Tomislavu i Ivanu Dijaković – kaže Erko Jun.

  Dijaspora u Australiji podržala košarkašice BiH, na donatorskoj gala večeri uručen ček

Erko Jun (28) je do sada u MMA ostvario dvije pobjede iz isto toliko borbi protiv Tomasza Oswieczinskog i Popeka Monstera, dok je 29-godišnji Poljak Akop Szostak u pet borbi zabilježio tri pobjede. Na ovom eventu će nastupiti i Vitežanin Roberto Soldić, koji će ukrstiti rukavice sa dosad neporaženim Poljakom Krystianom Kaszubowskim.