Home » EURO 2016 neće biti odgođeno: Povećati mjere sigurnosti

EURO 2016 neće biti odgođeno: Povećati mjere sigurnosti

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Graet kazao je da Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016 (EURO 2016) neće biti odgođeno.

Nakon terorističkih napada u Briselu koji su se dogodili jutros Le Graet je, gostujući na francuskom radiju RMC, kazao da će “prvenstvo biti održano kako je i planirano”.

Prema njegovim riječima, nije bilo riječi ni o odgađanju utakmice između Francuske i Rusije koja treba biti održana 29. marta na stadionu Stade de France u Parizu. Međutim, Le Graet je potvrdio da će na ovoj utakmici biti povećane mjere sigurnosti.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve kazao je da je održan koordnacijski sastanak u vezi s organizacijom Prvenstva te da su uglavnom razgovarali o sigurnosti gledalaca na stadionima.

Gledaoci će biti pretraživani detektorima za metal, bit će postavljene sigurnosne kamere u dijelovima gdje se nalazi publika.

Cazeneuve je istakao da će poduzeti sve sigurnosne mjere kako bi EURO 2016 prošao sigurno.

“Nećemo pognuti glavu pred terorom”, poručio je francuski ministar. EURO 2016 će biti održan od 10. juna do 10. jula u deset različitih gradova Francuske.

AA