Home » Fahrudinu Radončiću ukinut pritvor

Fahrudinu Radončiću ukinut pritvor

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić pušten je na slobodu, potvrdio je za N1 Asim Crnalić, njegov advokat te je rekao kako su određene mjere zabrane.

Fahrudin Radončić je, podsjećamo, uhapšen 25. januara. Nakon što je prekršio mjere zabrane, 4. marta određen mu je pritvor. Protiv Radončića, ali i stranačkih kolega Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, te bivšeg uposlenika Američke amabasade Zijada Hadžijahića 15. februara je potvrđena optužnica po svim tačkama.

Oni su svojim djelovanjem, prema navodima Tužilaštva BiH, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, u vremenskom periodu od 14.12.2015. do 12. 1. 2016, počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Suđenje u ovom predmetu je počelo 30. marta, nastavljeno 13. aprila, a prvi svjedoci Tužilaštva BiH bili su advokatica Vasvija Vidović i novinarka urednica u Dnevnom avazu Indira Čatić.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazano je za 27. aprila. Svjedoci optužbe su tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, te Himzo Selimović.

N1