Home » Federalci uhapsili petericu Kakanjaca

Federalci uhapsili petericu Kakanjaca

Federalna uprava policije izdala je saopćenje u kojem se ističe da je danas lišeno slobode pet osoba zbog udruživanje radi činjenja krvičnog djela i krivotvorenja kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja

-Policijski službenici Federalne uprave policije, dana 09.03.2016. godine, po naredbi Općinskog suda u Kakanju, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon višemjesečne istrage, vrše pretrese na više lokacija na području općine Kakanj.

U navedenoj akciji su do sada slobode lišena pet lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom iz člana „Udruživanje radi činjenja krvičnog djela“ iz člana 340. KZ F BiH, a u vezi sa krvičnim djelom „Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja“ iz člana 257. KZ F BiH.

Lica lišena slobode se sumnjiče da su u periodu od mjeseca oktobra 2015. godine do danas, koristeći web stranice, odnosno forume koji se nalaze na Undernet lokacijama, neovlašteno pribavljali podatke sadržane na bankovnim kartica više stotina korisnika sa područja Amerike, Brazila i određenih država EU, te su na taj način istima pričinili štetu u ukupnom novčanom iznosu od 20.000,00 KM, dok je ovom akcijom spriječena šteta u iznosu cca. 240.000,00 KM.

Lica lišena slobode biti će privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi krimnalističke obrade, nakon čega će se u zakonskom roku predati nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.
Aktivnosti policijskih službenika Federalne uprave policije uz asistenciju policijskih službenika MUP-a ZDK, PU Kakanj se nastavljaju.

Redakcija