Home » Finci se nadaju da će ponoviti prošlogodišnju igru i rezultat u Zenici

Finci se nadaju da će ponoviti prošlogodišnju igru i rezultat u Zenici

Nogometna reprezentacija Finske na Stadionu “Bilino polje” u Zenici počinje posljednji trening pred sutrašnji duel 4. kola UEFA Lige nacija – Liga B protiv Bosne i Hercegovine (20:45).

Dvije pobjede Finaca, dva remija te jedan trijumf BiH- omjer je ove dvije selekcije u dosadašnjim međusobnim duelima, od kojih je posljednji, 4. juna u Helsinkiju, okončan neriješeno 1:1. Finci su nakon tog meča slavili kući protiv Crne Gore s 2:0, dok su s 0:1 poraženi u subotu u gostima kod Rumunije pa bi im sutrašnji duel mogao biti vrlo važan u borbi za prvo mjesto.

Selektor Markku Kanerva, zajedno s Rasmus Schuller, održao je pres-konferenciju na zeničkom stadionu te su istakli optimizam zbog trijumfa krajem prošle godine upravo u Zenici s rezultatom 3:1.

-Očekujemo sutra veoma tešku utakmicu, ali s obzirom da smo ovdje imali dosta zadovoljavajuće rezultate, nadam se da ćemo to ponoviti i sutra. BiH je jako dobra, vodi na tabeli i bez poraza je- napomenuo je selektor Kanerva, koji smatra kako su podjednake šanse za pobjedu.

Uprkos porazu u Bukureštu, smatra kako su dobro igrali i protiv Rumuna, ali nisu postigli gol. Bio je to, kazao je, razočaravajući poraz, ali nada se da će sutra biti drugačije.

  NK Čelik: Koliko duga smo vratili za skoro dvije godine

Na novinarsku konstataciju kako bi ih eventualni poraz mogao izbaciti iz igre za prvo mjesto, Kanreva smatra da kako i u slučaju takvog scenarija imaju šanse da se poprave do kraja.

-Ovo je dosta teška grupa i ako izgubimo sutra zaostajat ćemo četiri boda za BiH. Ali, ostaje još šansa da osvojimo šest bodova u preostala dva kola- kazao je Kanerva.

Veznjak Schuller smatra kako su sposobni da igraju na različite načine te da su spremni prilagoditi svoju taktiku bilo kojoj postavci bh. tima.

– Biće to težak izazov. BiH ima jako dobar tim i dobro igraju, pogotovo kada igraju kod kuće. Ali, kao što je i trener rekao, imamo lijepe uspomene sa Bilinog polja. Imamo igru, imamo i tim da osvojimo tri boda. Naravno, to neće biti lako- kazao je Schuller.

Sutra u okviru grupe 3, Rumunija na svom terenu dočekuje Crnu Goru. Tabela: BiH 5, Finska i Crna Gora po 4 te Rumunija 3 boda.