Home » Fotomodel Bosne i Hercegovine: Spektakl mladosti i ljepote u Usori

Fotomodel Bosne i Hercegovine: Spektakl mladosti i ljepote u Usori

Nakon vrlo uspješne godine u kojoj je direkcija Fotomodela Bosne i Hercegovine realizirala 20 predtakmičenja širom naše zemlje, dva polufinala za Federaciju i Republiku Srpsku, te spektakularni finalni izbor u Mostaru, vrijeme je za novu sezonu ovog popularnog projekta.

U protekloj sezoni direkcija se pobrinula da sve učesnice dobiju vrijedne nagrade, da u okviru tri models kampa steknu zavidno iskustvo i znanje iz oblasti modelinga i javnog nastupa, te da djevojke uživaju u svim privilegijama i dobro organiziranom projektu. Predanim trudom i radom te zalaganjem direkcija je dodijelila dvije stipendije za fakultete ukupne vrijednosti 24 000KM, koje je obezbijedio Internacionalni Univerzitet Travnik kao partner direkcije. Najuspješnije djevojke postale su dijelom muzičkih spotova, reklama, te su nosile revije uspješnih kompanija i dizajnera širom BiH.

U srijedu, 22.06.2022. godine, po drugi put regija Usora/ Tešanj/Doboj Jug birala je svoje predstavnice za Izbor Fotomodela Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj spektakl mladosti i ljepote održao se u restoranu Laganini u Usori, a učešće je uzelo devet djevojaka koje su izabrane na kastingu. Djevojke su prisustvovale trodnevnim pripremama, gdje su uvježbavale sve potrebno za show, te su radile i fotografije pomoću kojih smo izabrali Fotomodela publike regije Usora/Tešanj/Doboj Jug.

Šest prvoplasiranih steklo je pravo učešća na federalnom takmičenju, a tome će prethoditi izrada booka, te učešće na revijama. Titula FOTOMODEL PUBLIKE REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG pripala je Sediji Šarotić, titula FOTOMODEL MEDIJA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG pripala je Ameli Skulić, titula FOTOMODEL FASHION M REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ pripala je Neveni Ćosić, titula II PRATILJE FOTOMODELA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ pripala je Asji Osmić, titula I PRATILJE FOTOMODELA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ pripala je Sediji Šarotić, a pobjednica večeri je bila prelijepa Ivana Zovko – TOP FOTOMODEL REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG.

Djevojka koju je direkcija izglasala radi duple titule jedne od prvoplasiranih je Adela Tukić, pod titulom FOTOMODEL ŠARMA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG. U toku je priprema realizacije obuke učesnica za federalno takmičenje. Direkcija će povesti računa o fizičkom i mentalnom stanju učesnica kroz pripreme koje slijede u narednom periodu.

Generalni pokrovitelj i domaćin samog eventa bio je Restoran Laganini, a sponzori koji su podržali projekat su Općina Usora, Specijalni čelici Saračević, te Zlatarna „Dar“. Za frizure učesnica pobrinuo se frizerski salon „X Style“, za make up pobrinula se  Beauty by Sara. Predivne bukete za pobjednice pripremila je Cvjećarna Lipa, kao i poklone Zlatarna „Dar“.

Oficijelni fotograf večeri je bio Dženan Foto.

Specijalni muzički gost je bio Avdo Škokan, Zvezda Granda.

Medijski pokrovitelji projekta su Azra, ZOS Radio, Radio Usora, Smart Televizija, Direktno.ba, Tešanjski.info, Tešanj.ba, Usora.ba.