Home » Gromiljak: Italijan Quinzi pobjednik 17. teniskog turnira “Sarajevski kiseljak open 2016”

Gromiljak: Italijan Quinzi pobjednik 17. teniskog turnira “Sarajevski kiseljak open 2016”

U organizaciji Teniskog kluba Eliptic iz Gromiljaka kod Kiseljaka, danas je okončan 17. teniski turnir „Sarajevski kiseljak open 2016“, na kojem je pobjedio Italijan Gianluigi Quinzi.

Quinzi, koji je prije tri godine bio i juniorski prvak na Wimbledonu,  trenutno je rangiran na 436-tom mjestu ATP ljestvice, a u finalnom je meču s 2:0 (6-2 i 6-4) bio bolji od Srbina Dejana Katića. Italijanu je, uz novčanu nagradu od 930 eura, pripalo i 18 bodova, dok je za nastup u finalu Katić, koji je 825-ti sa ljestvice, dobio novih 10  bodova i 535 eura nagrade.

Katić je u polufinalu porazio Francuza Laurenta Lokolia, a Quinzi prvog nositelja, Šveđanina Christiana Lindella.

Finalisti pred početak meča
Finalisti pred početak meča

-Prvi put sam u Kiseljaku. Dojmovi su jako dobri- turnir je bio odlično organiziran, ljudi jako ljubazni, a publika odlična. U finalu sam imao dostojnog protivnika… Moram priznati da sam pred finalni meč bio i malo nervozan, ali u konačnici sve je dobro završilo. Nadam se ponovnom dolasku u Kiseljak- kazao je Quinzi.

Publika je uživala proteklih devet dana
Publika je uživala proteklih devet dana

Direktor turnira, čiji je ukupni nagradni fond bio 10.000 $ i na kojem je ove godine sudjelovalo 85 tenisera iz 18 zemalja te koji se zadnjih sedam godina boduje i za ljestvicu Međunarodne teniske federacije (ITF), bio je Robert Biletić. Turnir je službeno zatvorio općinski načelnik Mladen Mišurić, a svečanosti zatvaranja prisustvovala je i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Organizaciju turnira, uz brojne sponzore, podržao je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Redakcija