Home » Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika

Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika

Zastupnik u Hrvatskom saboru Marijan Pavliček (HS) izjavio je u srijedu kako je Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika, tj. četvrtinu cjelokupnog pučanstva, no da unatoč tome nema ni ministarstvo demografije, ni demografsku strategiju.

Takva država nema ministarstvo demografije, nema demografsku strategiju, donose se ad hoc mjere kako bi se ponegdje gasio požar, izjavio je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu.

Vladajuće je prozvao da unatrag četiri godine nisu imali sluha za prijedloge Suverenista da država u proračunu osigura više novca za demografsku revitalizaciju.

„Imamo proces zamjene stanovništva, iz godine u godinu imamo sve više stranaca, sve manje Hrvata, a država nema volje prepoznati ovaj problem i osigurati više sredstva za demografsku revitalizaciju“, istaknuo je.

Zvonimir Troskot (Most) izjavio je kako je „zgrožen“ onim što je ovaj vikend vidio na Kosinjskom polju.

„U 21. stoljeću radimo egzodus ljudima, takvo zvjerstvo nisam imao prilike gledati ni u jednoj drugoj državi“, rekao je i naveo da se ljude prisiljava na iseljavanje kako bi se to područje natopilo i na njemu izgradila hidrocentrala.

„Samo jedan od tri generatora u Senju bi proizveo više struje, nego ta hidrocentrala u Kosinju, no tri se godine odgađa revitalizacija Senja, da se to napravi ne bi se trebalo potapati Kosinjsko polje“, rekao je, prenosi Hina.

„Zbog projekta koji nema apsolutno nikakvog smisla, groblja treba prekopati, kome je to palo na pamet“, zapitao se zastupnik i zaključio kako će „Kosinj biti u funkciji dok se ne opere novac“, prenosi Hina.

Tags