Home » Hrvatski pjevač smršao 80 kilograma

Hrvatski pjevač smršao 80 kilograma

Hrvatski pop pjevač Robert Dolovčak svoju estradnu karijeru riješio je da zamjeni sportskom. Želja za teretanom je, kako kaže, postojala još od malih nogu, posebno kada je dobio višak kilograma, no, nažalost, druge obaveze mu nisu dozvoljavale da se u potpunosti posveti ovom teškom sportu. Na nagovor i podstaknut savjetima prijatelja, riješio je da svoj život promijeni iz temelja.

– Pa desilo se to što sam odličio da se zdravo hranim i zdravo živim- kaže Robert.

Iako je iza njega uspješna muzička karijera, ljubav prema fitnessu je bila jača.

– Muzičku karijeru sam počeo prije par godina. Mijenjao sam imena grupe, od “Robby D” pa na kraju “Lunatic”. Neko će me prepoznati zahvaljujući pjesmi “Afrodita”, ali ljubav prema fitnessu je bio jača.  Volim ovaj sport i možda jednoga dana odem na binu i osvojim koji pehar, ako Bog da- kaže Dolovčak.

Sarađuje sa čuvenim trenerom Radetom Pantićem.

– Sa Radetom Panićem sam slučajno počeo raditi jer sam radio i sa hrvatskim bodybuilderom Miroslavom Kolobarićem Kobcem, koji je također bio evropski prvak u 90 kg, i nakon dugo vremena naletio sam na čuvenoga bodybuildera Radeta Pantića, čovjeka koji je odličan trener što se tiče ovoga sporta. Sa njim imam dobru saradnju za dalje, kao i sa Balkan Starsom, koji je moj medijski partner u ovom sportu, a cilj nam je Men’s physique ili Classic Bodybuilding- pojašnjava bivši pjevač.

Otkrio je kako se pojavila i želja za treningom i fitnessom.

– Želja za ovim poslom mi se probudila kada sam se borio sa kilogramima, a u roku 3 do 4 godine skinuo sam preko 80 kg, a imao sam 160- kaže Robert.