Home » IAAF: Ruskinja Klišina jedina može na OI u Riu

IAAF: Ruskinja Klišina jedina može na OI u Riu

Međunarodna atletska federacija odbila je sve žalbe ruskih atletičara osim jedne na suspenzije iz svih takmičenja, uključujući Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Jedina sportistkinja kojoj je dato zeleno svetlo da se takmiči je skakačica udalj Darja Klišina, objavio je Aleksandra Brilijantova, koja je na čelu pravnog tima Olimpijskog komiteta Rusije.

“Svima su zahtevi odbijeni, osim Klišine. To je ujedno razlog zašto su Olimpijski komitet Rusije i 68 sportista podneli žalbu Sudu za arbitražu u sportu”, istakla je Brilijantova.

Vladajuće telo svetske atletike je takođe odbilo zahtev dvostruke olimpijske šampionke Jelene Isinbajeve.

  Mustafa Šarić iz Zenice pobjednik u skokovima u vodu na Bentbaši

“Lenin zahtev je odbijen, kao i svima ostalima. Klišina je sigurno izuzetak jer je trenirala van Rusije”, rekao je Jevgenij Trofimov, trener Isinbajeve.

Međunarodna atletska federacija je u novembru suspendovala sve ruske atletičare pošto je otkriven sistemski doping sponzorisan od strane države. Prošlog meseca, suspenzija je produžena i ruskim atletičarima je zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama, uz napomenu da će određeni moći da se takmiče kao neutralni sportisti ako ispune određene kriterijume. Jedan od kriterijuma je da su bili testirani van Rusije.

N1info