Home » Ibro Selmanović godinu dana nakon ujeda na snimanju: Bježim od pčela kao da su medvjedi

Ibro Selmanović godinu dana nakon ujeda na snimanju: Bježim od pčela kao da su medvjedi

Legenda narodne muzike iz Krajine Ibro Selmanović prije tačno godinu dana doživio je peh koji ga je mogao koštati života.

Naime, na snimanju emisije “Žikina šarenica” pčela ga je ujela za krajnik, a ubrzo nakon toga je odvezen u Hitnu pomoć. Ipak, uprkos ujedu Selmanović je isprva nastavio da pjeva.

U prvom trenutku niko nije shvatio o čemu se radi, a pjevač je zbog gušenja jedva uspio da objasni organizatorima da pozovu Hitnu pomoć. Na lice mjesta stigla je medicinska ekipa koja je Ibru potom prevezla u bolnicu. Nakon nekoliko sati pušten je na kućno liječenje.

– Nikada neću zaboraviti 22. septembar. U početku je svima to bilo pomalo smiješno, ali vjerujte, meni su sekunde bile kao dani, a minute kao godine. I dan danas bježim od pčela kao da su medvjedi. Sve se dobro završilo i nastavio sam sa snimanjem novih pjesama. Upravo sam objavio novi hit “Sa Čaršije do Skadarlije”. Muziku potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, tekst njegova supruga Dragana Kajtazović – Šenkovski, dok je aranžman djelo Samira Kadirića. Ibro će i dalje pjevati i zabavljati publiku širom Balkana, ali ću se do kraja života bojati pčela – kaže Selmanović.

Kako je izgledao prošlogodišnji incident tokom snimanja emisije možete pogledati u videu.