Home » Identifikovani napadači na aerodrom u Briselu

Identifikovani napadači na aerodrom u Briselu

Dvojica napadača samoubica, koji su izveli napade na aerodromu u Briselu, jesu braća Khalid i Brahim El Bakraoui, stanovnici Brisela poznati policiji od ranije, javila je mreža RTBF, pozivajući se na neimenovani izvor.

Khalid je pod lažnim imenom iznajmio stan u naselju Forest u belgijskoj prijestonici gdje je policija ubila jednog napadača u raciji prošle sedmice, javlja RTBF.

Učesnik napada na aerodrom u Briselu, koji je u bjekstvu, identifikovan je kao Najim Laachraoui, javili su danas belgijski mediji.

slike napadaca iz Belgije

Policija je za njim odranije tragala, a belgijsko tužilaštvo saopštilo je početkom sedmice da je Lahruijev DNK pronađen u kućama koje su koristili izvršioci prošlogodišnjih napada u Parizu.

Tužilaštvo navodi da je Laachraoui u septembru prošle godine putovao u Mađarsku sa glavnim osumnjičenim za napade u Parizu, Salahom Abdeslamom.

Istražioci su nakon tog napada pronašli zastavu ISIL-a, jurišnu pušku, detonatore i otisak prsta glavnog osumnjičenog za novembarske napade u Parizu Salaha Abdeslama, koji je uhapšen tri dana kasnije.

Oba brata imaju kriminalni dosije, ali do sada ih policija nije povezivala sa terorizmom.

Fokus