Home » Igrači Rudara iz Han Bile pretukli sudiju

Igrači Rudara iz Han Bile pretukli sudiju

Ono sve negativno što viđamo u našem životu , sportu , nogometu ponovo je viđeno na kraju nogometne utakmice u Busovači između domaćih nogometaša i gostiju iz FK Rudar iz Han Bile.

Kada je sudac Opardija iz Donjeg Vakufa odsvirao kraj utakmice(nalazio se na centru terena) , nastao je neviđeni stampedo gostujućih igrača koji su doslovce za 20-tak sekundi svojim udarcima –ne birajući dio tijela-ostavili suca bez svijesti. Sve se dogodilo tako brzo da niti kolege suci , delegat te brojna redarska služba i pripadnici MUP-a nisu uspjeli reagirati iako su svi sa svih strana trčali do centra igrališta.
Po riječima očevidaca, gotovo da nije bio niti jedan igrač koji nije udario suca , a nekoliko domaćih igrača je uspjelo spriječiti možda i tragediju. Sudac je uz pomoć pripadnika Hitne pomoći kolima dovezen u Dom zdravlja Busovača gdje su mu konstatirane teže ozljede te upućen na dalje pretrage u Kantonalnu bolnicu u Travnik.
Delegat utakmice je uredno registrirao sve vinovnike ovog izgreda , a bilo ih je zaista mnogo . Veliki broj gledalaca je ostao na samom stadionu do prvog sumraka čekajući ishod pregleda suca u Domu zdravlja , brinući se za njega i u nevjerici prepričavali detalje ne shvatajući što se to u „sportistima“ može desiti da čovjeka dovedu u životnu opasnost.
Ostao je „gorak okus u ustima“ svih ljubitelja nogometa u Busovači koji su ovo popodne proveli na stadionu uz pitanje – dokle ovo vodi i tko je kriv?
Sačekajmo i reakciju iz NS SBK/KSB , kazne za gotovo sve igrače moraju biti drakonske – doživotna diskvalifikacija (sigurno je da će biti i privatnih tužbi ), ekipu Rudara žestoko i novčano kazniti za primjer ostalima ili možda i udaljiti iz lige.
Na kraju spomenimo i rezultat jer je on u ovoj priči izgleda nebitan – NK Busovača je pobijedila 1:0 golom Ante Kajića.