Home » Ismet Sejfić briljirao u dresu Sutjeske: Reprezentativac BiH na kraju utakmice imao indeks 51 uz 24 koša i 23 skoka

Ismet Sejfić briljirao u dresu Sutjeske: Reprezentativac BiH na kraju utakmice imao indeks 51 uz 24 koša i 23 skoka

Košarkaši Sutjeske pobijedili su Studentski centar u posljednjem meču šampionata Crne Gore u košarci sa 84:72, a u dresu Nikšićana odličan je bio naš reprezentativni centar Ismet Sejfić.

Sutjeska je tako izborila plasman na finalni turnir Kupa, stigla je do ABA 2 lige, a velike zasluge za to ima naš košarkaš. Sejfić je na kraju imao indeks 51 i fantastičan učinak. Za 36 minuta provedenih na parketu postigao je 24 poena i imao nevjerovatna 23 skoka. Šut iz igre je imao 11/12, te 4 asistencije i po jednu izgubljenu i osvojenu loptu.

– To mi je bila najbolja utakmica u dresu Sutjeske. Ustvari, ubjedljivo najbolja. Kada je bilo najpotrebnije, pružio sam svoj maksimum i u klubu su svi zadovoljni. Na početku sezone bio je cilj da ostanemo u ABA 2 ligi i to smo ispunili. Drugi prioritet bio je polufinale Kupa Crne Gore i to smo ostvarili. Imali smo problema sa koronavirusom i povredama, ali kada se sve oduzme i sabere ovo je jako uspješna sezona. Ugovor mi ističe, ali volio bih ostati. Sutjeska mi je u srcu i jako dobro sam prihvaćen. Nema zasad konkretnih ponuda, ali još je rano – kaže Sejfić.

Naši najbolji košarkaši naredne godine na Evropskom prvenstvu igrat će grupu B zajedno sa selekcijama Francuske, Slovenije, Njemačke, Litvanije i Mađarske.

– Na EP nema lakih protivnika. Rano je još pričati o takmičenju. Dosta je još vremena. Naravno, nadam se da ću se naći na spisku selektora Bosnića. Siguran sam da prati moje dobre igre u Crnoj Gori. Trudit ću se i boriti dalje. Presretan sam zbog uspjeha naših košarkašica, rukometaša, odbojkašica, futsalera…Veliki je to uspjeh za sve Bosance i Hercegovce i cijelu državu. Još se jednom potvrdilo da su sportisti najbolji ambasadori – kaže Sejfić.