Home » Istraga za ubistvo Mehmeda Ramića: Tražili Adela Kabaša, našli laboratoriju i uhapsili njegovog šuru Emira

Istraga za ubistvo Mehmeda Ramića: Tražili Adela Kabaša, našli laboratoriju i uhapsili njegovog šuru Emira

Preduzimajući mjere i radnje na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “Botanika”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koju koristi E. K., rođen 2001.godine u Holandiji, nastanjen u Sarajevu, kao i putničkog motornog vozila koje koristi, piše portal avaz.ba.

Akcija je provedena u noći između 13.i 14. decembra u vremenskom periodu od 22:45 do 03:15 sati.

Kako portal “Avaza” saznaje, policija je u intnezivnoj potrazi za Adelom Kabašem ranije Murtovićem, jednog od osumnjičenih za ubistvo Mehmeda Ramića na Pofalićima u nedjelju navečer, uhapsila njegovog šuru Emira te otkrila laboratoriju droge.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane u kojoj se nalazilo sljedeće:

– 106 stabljika visine od 50 do 160 centimetara koje asociraju na biljnu vrstu kanabis sativa

– 2,7 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također od E.K. su oduzeta četiri mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

– Dana 14.12.2021.godine u 03,15 sati, E.K. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i člana 373. stav 2., a u vezi sa stavom 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Krivotvorenje isprave), nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj krininalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.