Home » Ištuk: Ja trebam Čeliku, ali i Čelik meni

Ištuk: Ja trebam Čeliku, ali i Čelik meni

Kako smo jutros eksluzivno najavili, Čelik je na današnjoj press-konferenciji na Bilinom polju predstavio novog-starog trenera, Ivu Ištuka (63), koji će naslijediti prošle sedmice smijenjenog Kemala Alispahića. Ištuk, koji je trener Čelika. Kako saznaje naš portal, Ištuk je sinoć pristao da i po trebio i u sezoni 2007/2008., te 2009., kada je, nakon sporazumnog raskida nakratko bio i sportski direktor, a zadnji trenerski posao imao je u Slogi iz Ljubuškog.

-Ne znam kako su se mene sjetili, već sam se bio udaljio iz bh. nogometa. Mislio sam da su me svi zaboravili. Ali, eto, ja trebam Čeliku, a i Čelik meni da se vratim u bh. nogomet- kaže Ištuk, koji ističe da je slična, teška situacija bila i prije 10 godina, kada je prvi puta došao u Zenicu.

-Nije nikakva floskula, ali meni je, kao i tada, čast što trener Čelika. Situacija nijeidealna, ali očekujem da se ne predamo i da skupimo što više bodova, kako ne bismo zaostali za konkurentima u borbi za opstanak- kaže Ištuk, koji je svjestan da će, s ovim igračkim kadrom, efikasnost i dalje biti osnovni problem, ali najavljuje i promjenu sistema igre. Ne bi, kaže, bilo dobro da u srijedu izgube utakmicu 1/16 finala Kupa BiH protiv federalnog ligaša Bosna Seme, jer bi mu to otežalo posao podizanja atmosfere u timu pred subotnji premijerligaški duel s Krupom. Možda bi, kaže, naredna tri meča, u kojima dočekuju Krupu te idu u goste Mladosti u Doboj kod Kaknja i kod Metalleghea u Travniku, mogla umnogome odrediti njihovu sudbinu.

Ističe kako nije odredio saradnike u stručnom štabu, ali da će i to pitanje brzo riješiti. Navodno će trener golmana biti Almir Tolja, bivši reprezentativac i golman Čelika, a pomoćni trener Admir Kozlić.

Redakcija