Home » Ivaylo Petev objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa SAD-om

Ivaylo Petev objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa SAD-om

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koja će biti odigrana 18. decembra u Los Angelesu.

Petev je pozvao 19 igrača, uglavnom iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na spisku su: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac), Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City), Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija/Slovenija), Jovo Lukić (Borac i Sulejman Krpić (Tuzla City).

– Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani – istakao je Petev.

  Amel Tuka osvojio šesto mjesto na mitingu u mađarskom Szekesfehervaru

– Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH – dodao je selektor bh. tima.

Okupljanje je zakazano za petak, 10. decembra u Trening centru Zenici, gdje će igrači obaviti tri treninga.