Home » Ivica Todorić u rukama britanske policije

Ivica Todorić u rukama britanske policije

Hrvatski mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, javljaju da je britanska policija uhaspila Ivicu Todorića.

Državno tužilaštvo Republike Hrvatske uskoro bi trebao objaviti saopštenje.

Iz izvora bliskih Todoriću, sazanje se da se sam predao policiji.

Todorićevi suradnici očekuju da će, nakon razgovora Todorić biti pušten na slobodu uz kauciju. U policiju je, kako se saznaje, došao u pratnji svojih britanskih advokata.

Danas je objavljeno da hrvatska Vlada zna tačno gdje se u Londonu nalazi vlasnik Agrokora Ivica Todorić i već je “na dva visoka nivoa informisala engleske vlasti kako i gdje ga mogu locirati”, piše nedjeljnik Nacional.

“Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obavještajna. Visoki policijski funkcioneri kontaktirali su s engleskim kolegama. Isto je učinila i obavještajna služba”, navodi se u tekstu.

Izvori hrvatskog nedjeljnika rekli su da se do tih informacija došlo rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić, kao i članovi njegove porodice.

Nacional tvrdi i da je izvor blizak Anti Todoriću potvrdio da su se krajem prošle sedmice našli Ante i Ivica Todorić, a otkriva i njegovu londonsku adresu – Hall Road 48.

Ivica Todorić se od 2. novembra nalazi na Evropolovom spisku najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga potvrdio da hrvatske vlasti sve vrijeme znaju njegovu tačnu adresu.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi “Agrokor” za kojeg je zatražen pritvor, a Tužilaštvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna (130 miliona eura).

Fokus.ba