Home » Izabran novi Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik

Izabran novi Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Rukometnog kluba Čelik izabran je i novi Upravni odbor tog kluba, na čijem će čelu ostati dosadašnji predsjednik Pane Škrbić.

Članovi Skupštine pokrenuli su i inicijativu za ponovno formiranje ženske ekipe Čelika, za čiju je realizaciju zadužena potpredsjednica Selma Vidimlić. Skupština je kao osnovni cilj za ovu takmičarsku sezonu za mušku seniorsku ekipu postavila osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije – grupa Sjever te plasman u Premijer ligu BiH. Čelik je, s omjerom od šest pobjeda i jednog poraza, trenutno vodeći na tablici Prve lige FBiH – grupa Sjever.

– Po opštim ocjenama struke, na kraju ove polusezone moramo angažovati najmanje dva-tri iskusna igrača, koji moraju biti stub ekipe i u Premijer ligi BiH. Trebaju nam pojačanja na nekim važnim pozicijama, o čemu posljednju riječ ima šef Stručnog štaba Miroljub Miki Filipović – istakao je Škrbić, koji je zahvalio igračima i treneru na dosadašnjem radu i rezultatima.

Klub je nastavio dovoditi talentovane rukometaše iz okolinih gradova, koji studiraju u Zenici. Novi članovi Čelika postali su Anto Dragičević i Tarik Kubat. Novi UO najavio je formiranje delegacije koja će u razgovoru s gradonačelnikom tog grada Fuadom Kasumovićem pokušati osigurati veću podršku Grada, kako bi mogli i ostvariti zacrtane ciljeve.

Članovi novog UO RK Čelik, koji je izabran na četverogodišni mandat, osim predsjednika Paneta Škrbića, još su i potprdsjednici Salih Dizdarević i Selma Vidimlić te Josip Poljak, Selvir Mehmedović, Dženan Kadrić, Benjamin Haćimić, Elmas Šiljak i predstavnik igrača Faris Mrako.