Home » Janica Kostelić nova pomoćnica ministra za sport u Vladi Hrvatske

Janica Kostelić nova pomoćnica ministra za sport u Vladi Hrvatske

Otkad je formirana nova Vlada mjesto pomoćnika za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime najuspješnije hrvatske sportašice svih vremena

Najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić trebala bi postati pomoćnica u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Vlade Republike Hrvatske.

Ni u MZOS-u, kao ni u kabinetu ministra Šustara sinoć se nije mogla dobiti službena potvrda ove informacije, ali su djelatnici ministarstva HINA-i potvrdili da je Janica Kostelić proteklih dana u više navrata viđena u kabinetu ministra Predraga Šustara.

Otkad je formirana nova Vlada mjesto pomoćnika za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime najuspješnije hrvatske sportašice svih vremena.

Iz Hrvatskog skijaškog saveza stigla je izjava Janice Kostelić povodom prijedloga za imenovanje na mjesto pomoćnice ministra sporta u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

„Prihvatila sam ovaj posao jer nakon sportske karijere želim i na druge načine doprinijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih.

Ovaj angažman nije sportski teren, na kojem se osjećam kao kod kuće, te me zasigurno očekuju brojni izazovi. No, nadam se da ću zajedno s kolegama uspijeti prije svega približiti bavljenje sportom svima, a ponajviše mladim generacijama.

Ovaj cilj smatram važnim jer je sport vrlo koristan i, ako tako mogu reći, zdrav za društvo u cjelini, naravno u kombinaciji s ostalim znanjima koja kroz život usvajamo.

Mnogi su me posljednjih godina pitali zašto se ne uključim u sport na još neki način i prenesem dalje svoje iskustvo.

Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku i da ću dobiti priliku na neki način vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su sport i Hrvatska dali i učinili za mene“, poručila je Janica.

(HINA/SB)