Home » Jasna Gospić riješila zdravstveni problem: Zahvaljujući doktoru Milomiru Ninkoviću ponovo normalno dišem

Jasna Gospić riješila zdravstveni problem: Zahvaljujući doktoru Milomiru Ninkoviću ponovo normalno dišem

Pjevačica Jasna Gospić u Minchenu je imala operaciju nosa, zbog zdravstvenih problema sa kojima se dugo vremena suočavala, a koji su u velikoj mjeri utjecali i na njen rad. Naša muzička diva uspješno se oporavila nakon zahvata, a posebnu zahvalnost za to duguje doktoru Milomiru Ninkoviću, šefu odjeljenja rekonstruktivne i plastične hirurgije bolnice Bogenhaus u Minchenu.

– Prije mnogo godina Milomir Ninković je operisao mog supruga Dejana, koji je tada imao saobraćajni udes, a on mu je spasio nogu. Od tada pa do danas oni su ostali u kontaktu, i, na neki način, postali prijatelji. Pratili smo Milomirove velike uspjehe i priznanja u medicini. Ja sam dugo godina imala devijaciju nosnog septuma, ali bilo je manje više podnošljivo. Međutim, u proteklih nekoliko godina stanje se veoma pogoršalo. Nisam mogla da dišem, noću sam se borila za vazduh, a moj glas je bio toliko nazalan da sam nekoliko puta morala prekinuti snimanje u studiju i čekati da otok u nosu splasne. Svi su me pitali da li sam se prehladila i zašto mi je glas takav, te sam odlučila da pomognem sebi. Odmah sam se sjetila Milomira i, kako sam mu i rekla, ne znam da li bih operaciju prepustila nekom drugom- kaže Jasna Gospić.

Operacija je prošla najbolje, a, kako kaže Jasna, kako niko ne ide “pod nož” sve dok baš ne mora, tako je i ona čekala taj trenutak.

– Sada sam sretna i zadovoljna zahvaljujući doktoru Milomiru. On je čovjek koji potvrđuje izreku da što je čovjek veći, to je jednostavniji, a svi znamo koliko je uspješan i cijenjen u cijelom svijetu. Srdačnost i toplina kojom zrači, njegova otvorenost i spremnost da pomogne ljudima, odlike su samo onih najvećih. Obradovao se kada smo došli u Minchen, gdje živi. „Vratili ste me u mladost i podsjetili na neke divne dane“, tako nam je rekao pri susretu. Omogućio mi je da ponovo normalno dišem, i na tome sam mu veoma zahvalna. Gdje je nos, tu je i ponos, a ja sam zaista ponosna da imam prijatelja Milomira Ninkovića, hvala mu od srca- poručila je pjevačica.