Home » Još jedan Rus, bitan stručnjak za energetski sektor, preminuo pod misteriozim okolnostima

Još jedan Rus, bitan stručnjak za energetski sektor, preminuo pod misteriozim okolnostima

Jedan od bitnijih izvršnih direktora u energetskom sektoru Rusije, Ivan Pečorin, preminuo je kada je pao s brodice u more u punoj brzini, tako došavši na podužu listu misterioznih smrti među elitnim biznismenima u Rusiji koji su bili lojalni Vladimiru Putinu, prenosi New York Post.

Kako prenosi ruska publikacija Komsomolskaya Pravda, u ponedjeljak, 12. septembra, dogodila se još jedna čudna smrt pod misterioznim okolnostima jednog ruskog visokog zvaničnika. Ovog puta pokojnik je Ivan Pečorin, za kojeg je u utorak njegova kompanija prijavila da je preminuo.

Pečorin je navodno pao s broda i utopio se u moru blizu ostrva Ruski i rta Ignjatijev na ruskoj pacifičkoj obali. Potraga za njegovim tijelom navodno je trajala ok 24 sata.

Ovaj 39-godišnji generalni direktor Avio-industrije za rusku korporaciju za razvoj Dalekog istoka i Arktika bio je prvi čovjek Vladimira Putina za tu oblast.

  U obračunu navijača i policije nakon utakmice u Indoneziji poginulo 174 ljudi

Nedavno je bio u Vladivostoku gdje je bio govornik na Istočnom ekonomskom forumu čiji je domaćin bio ruski lider, pod nazivom „Svako ima svoj put: Logistika promijenjenog svijeta“.

Između ostalog, Pečorin je bio odgovoran za razvoj projekata na Arktiku. Kao područje bogato naftom i gasom, Arktik se smatra važnim dijelom Putinove strategije da pronađe način da zaobiđe ekonomske sankcije kojima je Moskva pogođena nakon invazije na Ukrajinu.

Još jedna od njegovih uloga bila je u razvoju avio industrije u istočnoj Rusiji, sektora koji je, naravno, bio teško pogođen sankcijama, prenosi britanski Daily Mail.