Home » Josip Pandža o krizi u OKK Čeliku i istupanju iz Premijer lige BiH

Josip Pandža o krizi u OKK Čeliku i istupanju iz Premijer lige BiH

Putem svog Facebook profila oglasio se i trener OKK Čelika Josip Pandža, a čiji status prenosimo u cijelosti:

Ponosan sam na sve urađeno u dosadašnjem periodu u Čeliku. Od solidnog drugoligaša za 16 mjeseci suradnje postali smo važan dio najjače košarkaške lige BiH, plasiravši se u Ligu za prvaka BiH.

U odnosu na skroman budžet prošle godine, ove godine smo napravili restrikcije na budžet za plate igrača od 30 posto. Ukinuli smo hranu za igrače. Veći dio igrača od prošle godine nismo mogli zadržati zbog nedostatka financijskih sredstava. Na put idemo autima ili kombijima koje voze igrači i treneri. Sve radimo domaćinski, da uštedimo na svakom koraku kako bi Klub opstao.

Na kašnjenja financijska igrači ne prave nikakav pritisak jer znaju da predsjednik Goran Bulajić, te sekretarica Merima Beba rade vrhunski posao da bi Zenica imala košarku u vrhu BiH.

Ponosan sam na svoje suradnike Bojana Stevanovića i fizioterapeuta Jasmina Sivru koji sjajno obavljaju posao u teškim financijskim vremenima za košarku, a posebno sam ponosan na igrače koji imaju toleranciju i razumijevanje na financijsku situaciju Kluba, dok na terenu izgledaju savršeno, i u ponašanju, i u igri. Vrhunski su profesionalci.

Nadam se da će naredni dani donijeti promjenu odluke, pomoć dobrih ljudi ovom zdravom kolektivu te financijsku konsolidaciju Kluba.

U svakom drugom slučaju moji igrači i ja smo na cesti, a Čelik tamo gdje nikako ne pripada. U dugovima i najnižem mogućem košarkaškom rangu.

Zenit.ba