Home » Juve ovog ljeta pušta Pjanića u Barcu za 60 miliona eura?

Juve ovog ljeta pušta Pjanića u Barcu za 60 miliona eura?

Prema pisanju italijanskog portala Calcionews24.com, naš reprezentativac i član Juventusa Miralem Pjanić mogao bi ovog ljeta konačno završiti u Barceloni.

Juventus ovog ljeta odoljeva ponudama za Bonuccija i Alexa Sandra i čini se kako su njih dvojica nedodirljivi. Ipak, obzirom da Stara dama posljednjih godina skoro svakog ljeta proda jednu zvijezdu (ljeto 2015. – Vidal, 2016. – Pogba itd.), čini se kako će ovog ljeta izbor pasti na Miralema Pjanića.

Za našeg reprezentativca se dugo godina interesuje Barcelona, a upravo je on Plan B Katalonaca ukoliko ne budu uspjeli dovesti Marca Verrattija iz PSG-a, a čini se da neće. Kako isti izvor prenosi, Pjanić je impresionirao i prošle sezone u četvrtfinalu Lige prvaka Katalonce jer je odigrao sjajan dvomeč, a posebno meč na Camp Nou stadionu. Calcionews24.com smatra da će Juventus pustiti Pjanića u Barcelonu za 60 miliona eura, ali postoje dva problema.

Prvi je činjenica da Juventus trenutno nema zamjenu za Malog princa, jer je Tolisso ovog ljeta završio u Bayernu, ali bi pokušali dovesti Nemanju Matića koji je trenutno ipak mnogo bliži Manchester Unitedu. Drugi problem je taj da Barcelona namjerava čekati Verrattija do kraja prelaznog roka, a Juve u tom trenutku ni u kojem slučaju ne bi prodao tako važnog igrača. Naravno, ovo su za sada samo špekulacije, ali nastavak prelaznog roka će nam pokazatoi koliko ima istine u svemu.

 

Sportsport.ba